0
Skindstegt kuller med persiske ris med granatæble, pinjekerner, grønkål og frisk gurkemejerod

Skindstegt kuller med persiske ris med granatæble, pinjekerner, grønkål og frisk gurkemejerod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kuller

Fremgangsmåde

gurkemejerodhvidløg
Gurkemeje og hvidløgspasta:

Skræl gurkemejeroden (pas på det farver voldsomt så brug evt. gummihandsker), og kom den i en morter sammen med finthakket hvidløg. Knus det hele til en homogen masse. Alternativt kan du rive det fint på et rivejern eller hakke det fint med en kniv.

pinjekerner
Pinjekerner:

Kom pinjekernerne i et ildfast fad, og drys med lidt olie og fint salt. Bag dem gyldne i ovnen ved 175 grader. Det tager 10-15 minutter, og knus dem derefter let i en morter, eller hak dem groft.

zitauerløgris
Persiske ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Pil og finthak løget (brug 1/2 her), og sauter det af i en generøs klump smør, til de bliver klare uden at tage farve. Tilsæt halvdelen af de hakkede ristede pinjekerner og halvdelen af gurkemeje/hvidløgspastaen. Tilsæt de skyllede og drænede ris sammen med 3 dl vand (pr. pose ris) samt lidt salt. Når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel. Vend de kogte ris med 2-3 klumper frisk smør og de sidste ristede pinjekerner. Smag til med salt og peber.

grønkål
Grønkål med frisk gurkemeje:

Pluk grønkål i mundrette buketter og skyl dem grundigt. Kom lidt neutral olie på en pande. Steg kålen i 2-3 minutter. Tilsæt de sidste løg, og steg i yderligere 1 minuts tid. Kom det sidste gurkemeje/hvidløgspasta på og rist med i 1 minut.

granatæble
Granatæble:

Granatæblet rulles (se video ovenover) med let tryk mod bordet, så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb rids med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre frø ud i en lille skål. (pas på saftstænk på tøjet – det farver og er svært at få af!)

kullerfilet med skind
Fisk:

Skær fisken i portionsstykker og rids dem på skindsiden med en skarp kniv.

Krydr med salt og peber og steg dem et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande.

Skru ned for blusset sammen med et par klumper koldt smør

Lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) indtil kødet bliver hvidt og fast.

Vend fisken - tæl til 10 og server! 

Anretning:

Som vist på billedet - drys med granatæblekernerne.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?