0
Skindstegt kulmule med sesamdressing, glaskål og grønne bønner

Skindstegt kulmule med sesamdressing, glaskål og grønne bønner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sesamdressing: Rist sesamfrø i en 175 grader varm ovn i ca. 10-12 min. - til de er mørkegyldne. Knus dem derefter i en morter med lidt groft salt - mal til de fleste frø er helt knust. Bland med 1-2 spsk. (rør)sukker, limesaft, finthakket hvidløg og tamari. Lad gerne dressingen trække lidt så sukkeret opløses.

Grøntsager: Soigner glaskål, og skær i tynde strimler på et mandolinjern. Skær også peberfrugt og gulerødder på mandolinen. Nib og blancher bønner i min. 5-7 minutter. Soigner og snit hjertesalat. Pluk dild. Vend grøntsager og dressing sammen og lad den trække 5 minutter. Smag ti (se video ovenover)l med salt og peber.

Kulmule: Soigner fisken og del hvert stykke i 2-3 mindre stykker. Lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og vend dem i hvedemel. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Læg gerne et let pres på fisken de første ca. 30 sekunder (evt. med en tallerken). Dette forhindrer, at fisken buer/trækker sig sammen, og derved opnår du det sprødeste skind. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - nu er fisken klar.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?