0

Skindstegt rødfiskfilet med ristet peberfrugt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ristet peberfrugt: Skær løgene i så tynde skiver som muligt - brug en skarp kniv eller et mandolinjern og del skiverne i ringe. Soigner peberfrugterne og skær dem i tynde skiver. Pil hvidløgene og hak dem fint (brug en mængde efter behag). Varm ½ dl olivenolie op ved høj varme i en stor sauterpande. Tilsæt løg, peberfrugt og hvidløg og sauter til grøntsagerne er bløde og gyldenbrune. Tilsæt 2 grofthakkede tomater, 1 tsk. salt, ½ tsk. friskkværnet hvid peber, cayennepeber og sukker. Rør til det er blandet godt og læg låg på. Skru ned til jævn varme og lad det simre i ca. 5 min. Rør af og til. Smag til med fintrevet skal og saft fra ½ citron. Lige før fisken er færdig smager du til med salt og peber.

Fisk: Skyl fileterne og skrab evt. løse skæl af (gør det i køkkenvasken - det kan godt svine lidt). Dup filterne tørre og krydr dem med salt og peber. Varm 1 spsk. olivenolie i en sauterpande (helst med tefalbelægning). Steg dem med skindsiden nedad til de er sprøde og gyldne (8-10 min.). Vend dem og steg i kort tid - til de er uigennemsigtige.

Anretning: Læg de ristede peberfrugter midt på varme tallerkner og læg fisken oven på med skindsiden opad.

Server straks sammen med godt brød og ovnstegte kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?