0

Skindstegt rødfiskfilet på krydret kokosgrøntsagssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Hak løg og hvidløg fint, skær peberfrugter og squash i fine små tern og riv ingefæren. Hak korianderen og blend tomaterne helt glatte. Varm en smule olie op i en dyb pande og sauter løg og hvidløg til de er let gyldne. Tilsæt peberfrugt, ingefær, lidt af korianderen, chilisauce (mængde og styrke efter smag) og lidt salt og peber. Sauter i 5 min. ved middel varme og rør tomaterne i. Hæld kokosmælken i lidt efter, kog op og lad saucen simre i 5 min. uden låg. Drys med resten af korianderen og server straks.

Fisk: Skrab skindet fri for evt. skæl (i en køkkenvask - det sviner lidt) og dup fisken tør på begge sider. Lav to ridser i skindet på hver filet og krydr med salt og peber. Varm smør og en tilsvarende mængde olie op på en pande til det er bruset helt af og læg fiskene på med skindsiden nedad. Steg i 4-6 min. til skindet er gyldent og sprødt. Vend kun fileterne, hvis kødet ikke er gennemstegt, når skindet er sprødt.

Server sammen med jasminris, en sprød grøn salat med frisk ananas og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften