
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader.
Kartofler og gulerødder skylles og skæres ud i mundrette, rustikke stykker. Du kan skrælle dem inden, hvis du synes, at skrællen er for tyk.
Citronen skylles, og skrællen rives fint.
Halvdelen af citronen skæres i tynde skiver.
Vend kartofler, gulerødder og de tynde citronskiver grundigt i olie sammen med 3/4 af tikka-pastaen, salt og peber, og fordel dem i et enkelt lag på en bageplade med bagepapir på.
Sæt grøntsagerne ind i den 220 grader varme ovn, og bag dem, til de er møre.
Fisken pensles på kødsiden med resten af tikka-pastaen.
Drys med en smule salt og sukker, og lad fisken hvile.
Mynten skylles, og bladene snittes ultra-fint.
Løgene pilles, deles og snittes i meget tynde splitter.
Løgene sauteres i smør, til de er møre, i en stor pande, der kan rumme fisken senere. Vend ærterne ned til løgene sammen med halvdelen af mynten, og lad dem varme godt igennem. Smag til med salt, peber og citronskræl.
Grøntsagerne hældes over i en skål og holdes lune.
Fisken steges på skindsiden på ærte-panden, til skindet er sprødt og gyldent.
Imens fisken steger røres yoghurten sammen med resten af mynten, og smages til med citronsaft, citronskræl, salt, peber og en sjat god olivenolie.
Fisken anrettes sammen med ærter og rodfrugter
Giv mynte-yoghurt til.
~Velbekomme ~
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften