0
Skindstegt Tikka torsk med mynte-ærter og stegte rodfrugter

Skindstegt Tikka torsk med mynte-ærter og stegte rodfrugter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderkartoflertikka masala curry pastecitron
1 min.
Rodfrugter

Tænd ovnen på 220 grader.

Kartofler og gulerødder skylles og skæres ud i mundrette, rustikke stykker. Du kan skrælle dem inden, hvis du synes, at skrællen er for tyk.

Citronen skylles, og skrællen rives fint.
Halvdelen af citronen skæres i tynde skiver.


Vend kartofler, gulerødder og de tynde citronskiver grundigt i olie sammen med 3/4 af tikka-pastaen, salt og peber, og fordel dem i et enkelt lag på en bageplade med bagepapir på.  
Sæt grøntsagerne ind i den 220 grader varme ovn, og bag dem, til de er møre.

torskefilet med skindtikka masala curry paste
15 min.
Fisken

Fisken pensles på kødsiden med resten af tikka-pastaen.
Drys med en smule salt og sukker, og lad fisken hvile.

 

ærter, frostrødløgmynte
20 min.
Mynte-ærter

Mynten skylles, og bladene snittes ultra-fint.
Løgene pilles, deles og snittes i meget tynde splitter.

Løgene sauteres i smør, til de er møre, i en stor pande, der kan rumme fisken senere. Vend ærterne ned til løgene sammen med halvdelen af mynten, og lad dem varme godt igennem. Smag til med salt, peber og citronskræl.
Grøntsagerne hældes over i en skål og holdes lune.

citronyoghurt naturel
25 min.
Fisk

Fisken steges på skindsiden på ærte-panden, til skindet er sprødt og gyldent.

Imens fisken steger røres yoghurten sammen med resten af mynten, og smages til med citronsaft, citronskræl, salt, peber og en sjat god olivenolie.

 

30 min.
Anretning

Fisken anrettes sammen med ærter og rodfrugter
Giv mynte-yoghurt til.

~Velbekomme ~

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?