0
Skindstegt hvilling med gremolata, sprøde gnocchi & caprese

Skindstegt hvilling med gremolata, sprøde gnocchi & caprese

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En caprese er en simpel italiensk salat, lavet af skiver af frisk mozzarella, modne tomater og basilikum, krydret med salt, peber og god olivenolie. Ligesom en pizza Margherita har den farverne på det italienske flag: grøn, hvid og rød.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bredbladet persillehvidløgcitron
1 min.
Gremolata

Pluk persille og skyl det grundigt. Tør det derefter grundigt. Riv citronskallen på et rivejern, undgå at få det hvide lag bag skallen med, da det giver en bitter smag. Hak og knus halvdelen af dit hvidløg, og bland det hele sammen med fintsnittet persille. Vend med 2-3 spsk. god olivenolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber.

basilikumstilktomaterfrisk mozzarella
10 min.
Caprese

Skyl tomaterne og del dem i 4 - 6 stykker. Pil bladene af basilikummen (brug halvdelen), og skyl dem. Lad væden dryppe af mozzarellaen. Skær den i skiver, fordel mozzarella, tomater og basilikum på tallerkener, og krydr med lidt salt og sukker. Hæld god olivenolie og balsamico over, og kværn sort peber på.

gnocchihvidløg
20 min.
Gnocchi

Kom de rå gnocchi på en varm pande med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter til de er gyldne og lækre. Kom en generøs klump smør og finthakket hvidløg på panden sammen med gnocchi’erne. Steg med et par minutter. Krydr med salt og peber.

hvillingfilet med skind
25 min.
Skindstegt kuller

Soignér fisken, og del den i portionsstykker.

Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

Steg fisken på skindsiden (se video ovenover) i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

oliven, uden sten
35 min.
Anretning

Som vist - servér oliven i en skål på siden. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?