En caprese er en simpel italiensk salat, lavet af skiver af frisk mozzarella, modne tomater og basilikum, krydret med salt, peber og god olivenolie. Ligesom en pizza Margherita har den farverne på det italienske flag: grøn, hvid og rød.
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Læs hele opskriften grundigt, inden du går i gang.
Snit persillen fint. Riv den gule del af citronskallen. Hak og knus halvdelen af dit hvidløg, og bland citronskal og knust hvidløg sammen med persillen. Vend med 2-3 spsk. god olivenolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber.
Del tomaterne i 4 - 6 stykker. Pil bladene af basilikummen (brug halvdelen). Lad væden dryppe af mozzarellaen. Skær den i skiver, fordel mozzarella, tomater og basilikum på tallerkener, og krydr med lidt salt og sukker. Hæld god olivenolie og balsamico over, og kværn sort peber på.
Kom de rå gnocchi på en varm pande med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter til de er gyldne og lækre. Kom en generøs klump smør og finthakket hvidløg på panden sammen med gnocchi’erne. Steg med et par minutter. Krydr med salt og peber.
Del fisken i portionsstykker. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.
Steg fisken på skindsiden i 2-3 min. i lidt neut (se video ovenover)ral olie på en meget varm pande.
Skru ned for blusset efter et par min., og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
Tilsæt evt. smør til panden, og lad smørret bruse op.
Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.
Som vist på billedet.
Kommentarer og forslag til opskriften