0
Skindstegt torsk med majsrisotto, stegte porrer og salvie

Skindstegt torsk med majsrisotto, stegte porrer og salvie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Soigner fisken og del den i portioner. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Læg letknuste hvidløgsfed og hele soignerede porrer (hvis det er store porrer, halveres de ) på panden og lad dem stege med sammen med fisken. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt derefter et par plukkede salvieblade pr. person samt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.

Majsrisotto: Kom lidt god ekstra jomfruolivenolie i en kasserolle og tilsæt finthakket skalotteløg som sauteres til de er klare uden at have taget farve - krydr med salt og peber. Soigner majskolberne og skær majskornene fra – tilsæt dem til de klare løg sammen med en lille klump smør. Sauter ved svag varme et par min. Risottorisene skylles grundigt i flere hold koldt vand og drænes i en sigte. De drænede ris tilsættes gryden med løg og majs og sauteres i 1-2 min uden at tage farve. Dæk herefter ris og majs med kogende vand - og kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt. Tilsæt løbende mere vand efterhånden som væden absorberes af risene. Fortsæt indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel ca. 12-15 min. Det er vigtigt, at du rører et par gange undervejs, ellers brænder risottoen på. Tilsæt creme fraiche og bring tilbage til lige under kogepunktet. Riv parmesanen fint og vend det i risottoen. Rør forsigtigt i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet. Tilsæt nu evt. et par tern af smør og rør rundt til smørret er absorberet. Sluk for blusset og lad risottoen hvile 5 min. under låg. Smag nu til med salt, peber og lidt hakket salvie + evt. mere parmesan. Servér straks.

Anretning: Som vist. Riv evt. det sidste parmesan over ved bordet!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?