0
Skindstegt torsk med persiske ris med granatæble, pinjekerner, palmekål og frisk gurkemejerod

Skindstegt torsk med persiske ris med granatæble, pinjekerner, palmekål og frisk gurkemejerod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gurkemejerodhvidløg
1 min.
Gurkemeje og hvidløgspasta:

Skræl gurkemejeroden (pas på, den farver voldsomt så brug evt. gummihandsker), og kom den i en morter sammen med finthakket hvidløg. Knus det hele til en homogen masse. Alternativt kan du rive det fint på et rivejern, eller hakke det fint med en kniv.

pinjekerner
5 min.
Pinjekerner:

Kom pinjekernerne i et ildfast fad, og drys med lidt olie og fint salt. Bag dem gyldne i ovnen ved 175 grader. Det tager 10-15 minutter, og knus dem derefter let i en morter, eller hak dem groft.

zittauerløgris, basmati
10 min.
Persiske ris:

Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Pil og finthak løget (brug 1/2 her), og sauter det af i en generøs klump smør, til de bliver klare uden at tage farve. Tilsæt halvdelen af de hakkede ristede pinjekerner og halvdelen af gurkemeje/hvidløgspastaen. Tilsæt de skyllede og drænede ris sammen med 3 dl vand (pr. pose ris) samt lidt salt. Når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel. Vend de kogte ris med 2-3 klumper frisk smør og de sidste ristede pinjekerner. Smag til med salt og peber.

granatæble
15 min.
Granatæble:

Granatæblet rulles (se video ovenover) med let tryk mod bordet, så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb rids med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre kerner ud i en lille skål. (pas på saftstænk på tøjet – det farver, og er svært at få af!)

palmekål
30 min.
Palmekål med frisk gurkemeje:

Skær den nederste stokkede del af kålen, og kasser dette. Del resten i mundrette stykker, og skyl dem grundigt. Kom lidt neutral olie på en pande. Steg kålen i 2-3 minutter. Tilsæt de sidste løg, og steg i yderligere 2 minutters tid. Kom det sidste gurkemeje/hvidløgspasta på, og rist det med i 1 minut.

filet royal af torsk med skind
40 min.
Fisk:

Skær fisken i portionsstykker, og rids dem på skindsiden med en skarp kniv.

Krydr med salt og peber, og steg dem et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande.

Skru ned for blusset.

Lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) sammen med et par klumper koldt smør, indtil kødet bliver hvidt og fast.

Vend fisken - tæl til 10 og server! 

Anretning:

Som vist på billedet, og drys med granatæblekernerne.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?