Rist solsikkekerner på en tør pande, til de er gyldne, Pluk og skyl brøndkarse. Pil og hak hvidløg (brug det halve). Ristede solsikkekerner, brøndkarse, pecorino (brug det halve her) og hvidløg arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor. Tilsæt også lidt salt og peber og 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr. person.
Læg låg på gryden, og lad risene trække i 3-4 minutter, mens du steger fisken.
Soigner fisken, og del den i portionsstykker.
Krydr fisken med salt og peber kun på kødsiden. Steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande sammen med et helt letknust hvidløgsfed pr. pers.
Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber, og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.
Som vist - med det sidste pecorino revet over.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()