Fisk: Soigner fisken og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande, læg gerne et let pres på fisken de første 30 ca. sekunder, evt. med en tallerken, dette forhindrer at fisken buer/trækker sig sammen og dermed opnår du det sprødeste skind. Tilfør 4 upillede fed hvidløg på panden og lad det stege sammen med fisken. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) indtil kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt så et par kviste timian samt et par små klumper smør og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - Nu er fisken klar til servering.
Ovnbagte rodfrugter: Skræl og vask alle rodfrugterne og del dem i grove stykker (ikke for små - men helst nogenlunde ens i størrelsen). Del hvidløget i fed uden at pille det - skræl skalotteløg og små rødløg. Vend det hele med god olivenolie - krydder med salt og peber samt masser af frisk timian - sørg for at have hænderne i det og få olien og krydderierne vendt godt rundt på det hele. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time. Sørg for at det ikke ligger lag på lag og brug et størrelsesmæssigt passende ildfast fad. Vend rodfrugterne et par gange under bagningen og tilfør evt. mere olie.
Anretning: Som anvist på billedet med friske blade estragon og timian og spis det gerne en god salat dertil
Kundekommentarer ()