0
Wienerschnitzel med kapers, peberrod, ansjoser, grønærter, hjertesalat & brunet smør

Wienerschnitzel med kapers, peberrod, ansjoser, grønærter, hjertesalat & brunet smør

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Danske klassikere
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kartofler del 1:

Skyl og kog kartoflerne i rigeligt, saltet vand, og køl dem ned (kan med fordel gøres i god tid, evt. dagen før).

citronansjoserkaperspeberrod
5 min.
"Wienerdreng"

Skær 3-4 mm tykke skiver af citronen. Kom en ansjos på sammen med lidt kapers, som lige skal udvande i 2-3 min. først. Riv godt med peberrod over til sidst.

kruspersille
10 min.
Persille:

Pluk persillen, og skyl den grundigt. Slyng den tør, og hak den fint.

skinkeschnitzelrasphvedemelæg
15 min.
Skinkechnitzel a la "Wiener"

Krydr schnitzlerne med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde), og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg schnitzlerne på begge sider på en eller flere meget varme pande(r) i rigeligt neutral olie og godt med smør, til de er gyldne og sprøde. Drys med god salt, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

hjertesalatcitronærter, frost
20 min.
Salat & ærter:

Fjern evt. de yderste blade på salaten. Flæk den på midten, og læg salaten i en bred gryde med en skæreflade nedad. Tilsæt 2-3 spsk. vand, en god klat smør, lidt salt og citronsaft. Kog under låg i 1 minut, fjern derefter låget, og lad salaten koge, til vandet er fordampet. Fortsæt "kogningen" der nu, da vandet er fordampet, går over i en stegning. Når salaten er gylden på skærefladen, er den færdig. Lad en god klat smør smelte ned mellem bladene. Krydr med salt og peber. Kog imens ærterne i lidt vand i 1 minut med smør og salt.

kartoflerkruspersille
25 min.
Kartofler del 2:

Del de afkølede, kogte kartofler i 3-4 mm tykke skiver, og steg kartoffelskiverne på en pande i halvt smør, halvt olie, til de er gyldne og sprøde (laver du mad til mere end 2 personer, kan du med fordel stege kartoflerne af 2 omgange eller på 2 pander). Krydr med salt og peber, og drys med halvdelen af den hakkede persille.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Top schnitzlerne med "Wienerdrengen", og drys med det sidste hakkede persille. Hæld efter smag lidt af det brunede smør fra den stegte schnitzel over salaten og ærterne. 

Velbekomme!

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?