0
Skinkeschnitzel med fettuccine og pecorini-svampesauce med basilikum

Skinkeschnitzel med fettuccine og pecorini-svampesauce med basilikum

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Pastaretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

skinkeschnitzlerrasp2citron
Schnitzel:

Krydr hver schnitzel med salt og peber på begge sider. Vend dem først i mel, herefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødstykkerne på en medium varm pande i halvt neutral olie/ halvt smør, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 2-3 min. på hver side. Krydr gerne igen med salt og peber. Pres saften fra en citron over schnitzler og stegesmør.

skalotteløgbasilikumhvidløgchampignonsfløde 38% (piskefløde)
Svampesauce:

Rens og skyl svampene grundigt. Skær dem i 3-4 mm tykke skiver. Rist dem af på en panden og i fedtstoffet fra schnitzlerne sammen med finthakket hvidløg og skalotteløg. Tilsæt fløde, kog igennem til saucen begynder at blive cremet og smag til med salt og peber og hakket basilikum.

fettuccinepecorino romano
Pasta:

Kom pastaen i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (vandet skal smage salt som havvand) med et par teskefulde olivenolie, og lad den koge i 2-3 min. Hæld vandet fra, og lad pastaen dryppe godt af i et dørslag. Vend den med svampesaucen og lidt revet pecorino. Smag til.

Anretning:

Som vist på billedet med schnitzlerne oven på pastaen. Riv gerne ekstra pecorino over ved bordet.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?