Er din airfryer stor, kan du lave både schnitzel og rodfrugter på samme tid!
Er din airfryer derimod en mindre model, anbefaler jeg, at du først laver rodfrugter, så snitzel og til sidst genopvarmer de stegte rodfrugter i et par minutter, mens du luner sovsen.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær bagekartofler ud i både, og skræl gulerødder. Del dem evt. i mindre stykker, så de er nogenlunde lige store alle sammen (se billede).
Kom kartofler og gulerødder i en skål, og vend med lidt olivenolie og salt og peber.
Steg dem sprøde og møre i AF ved 200 grader i ca. 20-30 min. alt afhængig af din AF. Ryst gerne skuffen et par gange undervejs.
Krydr hver schnitzel med salt og peber på begge sider, og vend dem først i mel, herefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet.
Steg kødstykkerne direkte i AF skuffen ved 220 grader, til de er gyldne og sprøde på begge sider (kom evt. en lille klump smør ovenpå midvejs), og vend dem en gang undervejs. Det tager ca. 3-5 min. på hver side. Krydr gerne igen med salt og peber.
Kog sovsen op i en gryde.
Som vist på billedet.
Kundekommentarer ()