0
Kalveschnitzel "Milanese" med spaghetti alla chitarra

Kalveschnitzel "Milanese" med spaghetti alla chitarra

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

zitauerløghvidløgSkagenfood tomatsugo
Tomatsauce:

Pil halvdelen af hvidløgene og skær dem i tynde skiver. Skræl og hak løget fint. Sauter hvidløgene, i en lille kasserolle i olivenolie, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt løg og tomatsauce og lad det koge igennem 5-6 min. under låg. Mos det lidt sammen og tilsæt oliven. Smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker.

kalveschnitzelrasp2parmigiano reggiano (Parmesan)
Schnitzel:

Krydr kødet generøst med salt og knust sort peber på begge sider - knus den sidste halvdel af hvidløgene fint og smør det på kødet. Vend kødet først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk) og til sidst i rasp med lidt revet parmesan i. Sørg for at presse raspen/osten godt fast i kødet. Steg på en pande i rigeligt fedstof - jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til de er gyldne og sprøde - det tager ca. 2-3 min. på hver side.

spaghetti alla chitarra
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt let saltet vand tilsat et par spsk. olivenolie i 8-10 min. Dræn vandet fra og vend det sammen med masser af revet parmesan (gem lidt til pynt), lidt god olivenolie og tomatsaucen.

Anretning:

Server som vist på billedet med revet parmesan drysset over retten.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?