Muslinger: Trim 2/3 af bladene fra rosmarinkvistene startende fra bunden – gem evt. bladene til en anden ret. Spids kvistene til i enden, så de kan bruges som spyd. Skær parmaskinken i 1½ cm brede strimler på langs. Vikl en strimmel skinke om siden på hver kammusling og fæstn dem med rosmarinkvistene – der skal sidde 3-4 kammuslinger på hver. Dryp spyddene med olie og lidt citronsaft, krydr med salt og peber og lad dem marinere 10 min. Grill dem derefter over høj varme, ca. 2 min. på hver side.
Salat: Pluk forsigtigt basilikumbladene af stilkene og kom dem i en skål. Halver cherrytomaterne og kom dem ved. Dryp med olie og krydr godt med salt og peber. Vend salaten rundt i løse tag, anret og drys med ristede pinjekerner og flager af parmesan.
Server med masser af godt brød og smør til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften