0
Skinkewok med majs og broccoli
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ris: Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Majs: Tag bladene af majsene, og skær stokken af. Stil kolben lodret, og skær majskornene af med en skarp kniv hele vejen rundt.

Broccoli: Skyl broccolien, og pluk den i små buketter. Skræl stokken, og skær den i tynde skiver.

Væde: Bland en god spiseskefuld miso med en dl kogende vand. Smag til med limesaft og soya, til det smager salt og surt.

Kød: Vend kødet med salt, peber og ½ teskefuld sesamolie. Lad det trække 10 min. Steg kødet i lidt olie i en rygende varm wok eller høj pande. Når kødet er brunet godt af, tilsættes broccoli og majs og steges med et minut eller to. Tilsæt derefter misoblandingen, og lad det koge op. Smag til med salt og peber.

Servering: Servér wokretten med ris og limebåde.

Tips: Du kan krydre retten med andre krydderier, fx chiliflager eller fem-krydderi.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?