Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel.
Majs: Tag bladene af majsene, og skær stokken af. Stil kolben lodret, og skær majskornene af med en skarp kniv hele vejen rundt.
Broccoli: Skyl broccolien, og pluk den i små buketter. Skræl stokken, og skær den i tynde skiver.
Væde: Bland en god spiseskefuld miso med en dl kogende vand. Smag til med limesaft og soya, til det smager salt og surt.
Kød: Vend kødet med salt, peber og ½ teskefuld sesamolie. Lad det trække 10 min. Steg kødet i lidt olie i en rygende varm wok eller høj pande. Når kødet er brunet godt af, tilsættes broccoli og majs og steges med et minut eller to. Tilsæt derefter misoblandingen, og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
Servering: Servér wokretten med ris og limebåde.
Tips: Du kan krydre retten med andre krydderier, fx chiliflager eller fem-krydderi.
Miso
- umamibomben der kan peppe enhver ret op!
Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.
Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.
Kundekommentarer ()