Lyssej skæres ud i rustikke "tern" på ca. 3x3 cm. Drys dem med 2 tsk. salt og lad dem salte i et par timer - eller natten over i køleskab.
Løgene pilles og hakkes i ca. 2x2 mm tern . Smelt 75 g smør i en tykbundet gryde og sautér løgene til de er klare uden de tager farve. Skær skrællede kartofler og jordskokker ud i tern på ca. 2x2 cm og kom dem i gryden sammen med en gazepose (eller et kaffefilter) med laurbærblade og peberkorn i. Hæld bouillonen på - og lad det hele småsimre, til kartoflerne næsten er møre.
Rør nu 75 g smør i - og bring massen tilbage på kogepunktet. Tilsæt den letsaltede fisk, rør 1 eller 2 gange rundt for at fordele fisken i massen - og sluk for blusset. Lad det hele hvile under låg i 5-6 minutter.
Smag til med salt og peber, uden at røre for meget i massen.
Nu skal fisken gerne "svømme" rundt i en lind kartoffel/jordskokkemos med enkelte hele stykker af møre kartofler og perfekt tilberedt fisk.
Server med en ekstra klat smør, fintskåret purløg, syltede rødbeder og godt rugbrød.
Kommentarer og forslag til opskriften