Torsk: Kog æggene 10-12 min. til de er hårdkogte og lad dem køle af. Smelt imens 40 g smør og rør melet i. Tilsæt mælk lidt ad gangen, i alt 7 dl, under piskning til saucen er blød og cremet. Pil æggene, hak dem fint og kom dem i saucen sammen med de sidste 10 g smør, muskatnød, salt og peber. Skær torsken i ensartede portionsstykker og læg dem i et smurt ildfast fad. Hæld saucen over fisken og bag ved 200 grader i ca. 20 min. til overfladen er gylden og fisken mør.
Rodfrugter: Skræl rodfrugterne og skær dem i pommes frites stave. Vend dem med olie, salt og peber, bred dem ud på en bageplade og bag dem møre ved 200 grader i 20-25 min.
Mos: Skræl kartoflerne, skære dem i grove tern og kog dem møre i usaltet vand. Hak imens krydderurterne fint. Hæld vandet fra kartoflerne, kom flødeosten ved og mos godt. Juster konsistensen med 1-2 dl mælk, vend krydderurterne i og smag til med salt.
Server med en blandet grøn salat og godt groft brød til.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften