Pommes risolees: Skrub kartoflerne godt, vend dem med olie, salt og peber og bag dem møre og gyldne i en 200 grader varm ovn i ca. 25 min.
Fisk: Hak skalotteløgene helt fint. Lav et kryds i toppen af hver tomat, dyp dem i kogende vand og træk skindet af. Fjern stilk og kerner, skær tomatkødet i små tern og hak persillen fint. Kom 10 g smør på en pande og sauter løgene deri uden de tager farve. Tilsæt hvidvinen og kog ind til halvdelen.
Dup imens fileterne tørre, krydr med salt og peber og fold dem en gang på midten - lav evt. et lille snit midt på - så de nemmere holder bukket. Hæld fiskefonden på panden, kog op og læg fileterne i. Sænk varmen, læg låg på panden og damp dem 6-8 min. (til fisken lige er mør). Tag fileterne op med en hulske og anret dem i et varmt fad.
Sigt væden fra panden ned i en lav kasserolle. Kog væden ind til ca. 1½ dl og pisk resten af smørret i lidt ad gangen. Rør tomattern og persille i, varm det lige igennem og smag saucen til. Fordel saucen over fisken og server straks.
Server sammen med en sprød grøn salat, dampede nye gulerødder og grønne asparges.
Kommentarer og forslag til opskriften