0

Slethvarfilet med kompot af 4 slags løg, råstegte rødder og brunet smør

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Løgkompot: Skræl alle løgene og skær dem i tynde både. Snit hvidløgsfeddene i tynde skiver. Sauter det hele i lidt olie sammen med timiankvistene uden det tager farve. Kom eddike, sukker, salt og peber ved og lad det simre ca. 10 min. ved middelsvag varme til kompotten er kogt lidt ind.

Rødder: Skræl gulerødder og pastinakker og skær dem i ensartede tern på 1x1 cm. Rist rodfrugtternene i olie ved høj varme ca. 5 min. til de er godt brunede. Skru så ned til middelsvag varme og lad dem simre yderligere 10-15 min. til de er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber og rul dem sammen. Læg dem tæt i et lille smurt fad og dæk dem til med stanniol. Sæt fadet i ovnen ca. 15 min. til rullerne er akkurat gennembagte.

Smør: Kom smørret i en lille kasserolle og varm det op til det skummer og er gyldenbrunt. Det må endelig ikke få for meget og blive mørkt, så smager det branket. Kom citronsaften i og rør rundt.

Anretning: Læg en god skefuld løgkompot på midten af hver tallerken og bred det let ud. Fordel fiskerullerne ovenpå og dryp brunet smør henover. Læg de ristede rodfrugttern i en cirkel rundt om og drys med hakket persille. Server straks med små kogte kartofler eller groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften