Fisk: Læg fileterne i ét lag i et smurt ildfast fad og krydr med salt og peber.
Fjern skorpen på brødet og kom resten i en foodprocessor sammen med grofthakket persille, parmesan og lidt friskkværnet peber. Kør det til ensartede brødkrummer - men ikke alt for fint.
Hak et skalotteløg og hvidløget fint og sauter det i en smule olie uden det tager farve. Halver imens cherrytomaterne og snit basilikummen i fine strimler. Kom begge dele på panden, krydr med salt og peber og sauter 2-3 min. - til tomaterne falder lidt sammen.
Fordel blandingen over fisken, drys med brødkrummerne, dryp med lidt olie og bag ca. 12 min. i en 200 grader varm ovn til fisken er mør og toppingen gylden.
Bønner: Nip bønnerne og kog dem i 5-7 min. i letsaltet vand. Hak et skalotteløg fint og sauter det klart i lidt olie. Kom bønnerne ved og sauter yderligere 2 min. Dryp med balsamico og lidt olie og server.
Giv nykogte kartofler og godt groft brød til.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kommentarer og forslag til opskriften