0
Burger U.S. style i surdejsbolle med tomatrelish, mozzarella og supersprøde kartofler.

Burger U.S. style i surdejsbolle med tomatrelish, mozzarella og supersprøde kartofler.

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Godt krydrede burgere under en dyne af sød tomatrelish og smeltet mozzarella med hjemmelavede fritter on the side er comfortfood til enhver travl efterårs-hverdagsaften. 
Kartoflerne er lidt omstændige at lave men er virkelig tiden værd. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Kartofler del 1

Sæt ovnen på 225 grader varmluft med en bageplade indeni.
Derefter sættes en hel fyldt elkedel vand over at koge.

Kartoflerne skæres i store tern, omkring 4x4 cm, og lægges over i en gryde.  Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, men du kan gøre det, hvis du synes.
Det kogende vand hældes over kartoflerne sammen med salt, og de koges til de næsten er møre ( de skal stadig være hårde indeni ), omkring 5-7 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til.

Lav et mix af en lille spsk mel pr. person smagt til med salt og peber klar. 
Det smager også godt at tilsætte paprika, hvidløgspulver eller rosmarin i melet, hvis man har det i skabene.
Hvis du har majsmel er det ekstra godt at bruge, ellers fungerer alm mel fint.

NB! Hvis du har travlt, skæres kartoflerne bare ud i tynde pommes frites, skylles, tørres, vendes i olie og bages, til de er sprøde - omkring 20 minutter,

10 min.
Krydrede bøffer

Kødet blandes grundigt med Beef-rubben, salt og peber og formes til store flade bøffer. Mozzarellaen drænes og skæres i så mange skiver, som du laver burgere til.

Brun bøfferne et minuts tid på hver side på en ultra-varm pande, læg mozzarellaen ovenpå og læg låg på panden.  Lad stå ved meget svag varme et par minutter og sluk så for panden.  Bøfferne hviler, til I skal spise. 

 

20 min.
Kartofler del 2

De næsten kogte kartofler drænes grundigt i en sigte og hældes tilbage i gryden.  

Hæld mel-mixet over kartoflerne, læg låget på og ryst så gryden et halvt minuts tid.  Melet skal fordeles på kartoflerne, men de skal ikke smadres helt.  Hæld så 1 spsk olie pr. person ned i gryden og gentag rystningen.

Kartoflerne hældes nu ud i et lag på den varme bageplade, og kommes i ovnen til de er sprøde, omkring 10 minutter alt efter hvor effektiv din ovn er og hvor mange du laver mad til.

30 min.
Boller og grøntsager

Gulerødderne skrælles og skæres i bjælker.  Anret dem i et glas eller på et fad.
Bollerne deles og ristes.  Smør dem med tomatrelishen og læg burgerne ovenpå.  Skrab evt. mozzarella og "mums" fra panden og læg det ovenpå bøfferne også. Det er der smagen sidder.
Server med kartoflerne og dyppelse efter smag.

Bonusinfo

South American Beef Rub indeholder: urteboullion*, sød paprika, hvidløg, spidskommen, sort peber, oregano, cayenne og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.


*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, majsstivelse,  gærekstrakt, vand, sojabønner, porre, persille, selleri, gulerod, bukkehornsfrø, løvstikke, pastinak, solsikkeolie, gurkemeje.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?