0

Små gammeldags fiskegratiner med rejer, æg, tørsaltet bacon, krydderurter og butterdejslåg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg

Fremgangsmåde

Rul fileterne og fæstn dem med en tandstikker. Pil skalotteløget og stik de 4 nelliker deri. Kom løg, laurbærblad og mælk i en sauterpande, kog det op og læg fiskerullerne i. Lad dem pochere ved sagte varme i 5-8 min. til de kun er lige knapt møre. Løft dem forsigtigt op af lagen, fjern tandstikkerne og fordel rullerne i 4 flotte ovnfaste portionsfade/-skåle. Sigt lagen og gem den.

Skær baconen i tynde "tændstikker", rist dem let gyldne på en tør pande og dryp dem af på køkkenrulle. Pil æggene, hak dem groft og fordel æg, bacon og drænede rejer oven på fiskerullerne. Krydr det hele med salt og peber.

Smelt smørret i en tykbundet gryde og rør melet i. Tilsæt kogelagen under konstant piskning til saucen begynder at tykne. Rør fløden i, lad saucen simre i 5 min. ved sagte varme og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Skyl, pluk og hak dild og persille og rør det i saucen. Fordel saucen i skålene og lad det hele sætte sig - gerne på køl - i 20 min.

Rul imens butterdejspladerne ud til portionsfadenes størrelse + 2 ekstra cm ekstra hele vejen rundt. Skær de 2 cm af, pensl dem på den ene side med æg og pres den side fast på fadenes kant. Pensl derefter oversiden af strimlerne med æg og læg låget på. Tryk forsigtigt låg og kantstrimler sammen, pensl overfladen med æg og snit et par huller i låget - så dampen kan slippe ud. Bag gratinerne i en 175 grader varm ovn i 20-25 min. eller til butterdejen er hævet og flot gylden.

Server sammen med en fyldig og sprød grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?