
Skrub kartoflerne, og sæt dem over at koge i rigeligt, godt saltet vand.
Lad dem koge, til de lige nøjagtigt er møre, og lad dem så trække færdig i vandet indtil servering.
Skyl blomkål og asparges. Skær de nederste 2-3 cm af aspargeserne.
Snit blomkålet på et mandolinjern i papirstynde flager, eller skær så tyndt som muligt med en skarp kniv.
Hak dilden fint - både stilke og blade.
Pisk en dressing af sennep, godt med citronsaft, ca. samme mængde olivenolie som citronsaft, salt og friskkværnet sort peber. Bemærk, at til 3-4 kuverter skal du bruge al citronsaften, og ca. halvdelen til 1-2 kuverter.
Varm en pande godt op. Tilsæt en smule olivenolie, og steg først aspargeserne kort i 1-2 min. Tag dem af panden, krydr med lidt salt, og skær dem i korte stykker.
Varm panden op igen, tilsæt lidt ny olie, og form små deller af plantefarsen. Steg dem i 4-5 min. i alt, til de har taget flot farve på alle sider.
Vend asparges og blomkål med sennepsdressingen og den hakkede dild.
Hæld vandet fra kartoflerne, og vend dem gerne med en god klat smør.
Anret på en tallerken sammen med de stegte deller.
Velbekomme!
Plantefars indeholder:
80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).
Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften