0
Små kødboller i cremet purløgs-svampesauce med stegt blomkål

Små kødboller i cremet purløgs-svampesauce med stegt blomkål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflerskalotteløgpurløg
1 min.
Kartofler

Skrab/skrub kartoflerne, og halvér dem. Kog dem derefter i vand med salt i 8-10 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør, lidt olivenolie samt salt og peber til gryden. Læg låg på igen, og ryst rundt. Kom kartoflerne i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med finthakket skalotte- og purløg (brug det halve af hver her).

hakket oksekød
18 min.
Kød

Krydr kødet godt med salt og peber, og rør det med en lille skvat fløde og en skefuld mel eller rasp. Form kødet til små kødboller, og steg dem gyldne og sprøde på en pande i lidt neutral olie og smør, til de er lige lidt mindre end gennemstegte. Lige før kødbollerne er færdige, kommes et par generøse klumper smør på, så du kan drypstege bollerne med smørret i et minuts tid. Sæt bollerne til side, men gem panden til svampe og sovs.

blomkål
20 min.
Blomkål
Skyl blomkål, og skær den ud i buketter. Behold gerne så meget af stokken på som muligt. Steg blomkål i 4-5 min. på en mellemvarm pande i en smule olie, til den har taget godt med farve og er mør, men med bid. Krydr med salt og peber.
skysovsfløde 38% (piskefløde)champignonspurløg
25 min.
Svampesauce

Rens og skyl svampene. Del dem i mindre stykker. Rist dem af på panden, hvor du stegte kødet, sammen med det sidste finthakkede skalotteløg og hakket hvidløg. Krydr generøst med salt og peber, tilsæt skysaucen og det sidste fløde, og kog igennem, til saucen begynder at blive cremet. Kom kødbollerne, og den saft der måtte være ved dem, over i saucen, og kog igennem i 1 minut. Vend det sidste purløg i saucen, og smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?