0
Skindstegt kulmule med grillet peber-tomat parpadelle

Skindstegt kulmule med grillet peber-tomat parpadelle

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

De hårdt ristede peberfrugter giver lidt røgsmag og endnu mere dyb sødme til tomatsaucen, der passer godt til den friske, skindstegte fisk.

Allergener:
Hvedemel, Æg, Bladselleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtløghvidløg
1 min.
Saucen
 1. Peberfrugten skylles og skæres i strimler på omkring 1/2 cm tykkelse.

 2. Løget og hvidløget hakkes fint.

 3. Persillen skylles og hakkes fint ( gem et par fine blade til pynt )

 4. Steg peberfrugterne i lidt olie på en meget hed pande: den må gerne få sorte "blister".  Når peberfrugten er stegt skrues der ned for panden, og der tilsættes lidt mere olie. 

 5. Tilsæt løg og hvidløg og steg dem til de er gyldne.

 6. Så hældes tomatsugoen ned i panden til grøntsagerne sammen med omkring lige så meget vand som sugo (Sugo findes i pastapakken, brug posen fra sugoen til at måle vandet op med ). 

 7. Lad saucen simre stille nogle minutter og smag til med salt og rigeligt med friskkværnet peber, samt evt. et lille nip sukker.

 8. Hæld pastaen ned i saucen og tilbered den efter anvisningen på pastapakken.
15 min.
Fisk
 1. Skær fisken i portionsstykker og rids dem på skindsiden med en skarp kniv.
 1. Krydr med salt og peber og steg dem et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande.

 2. Skru ned for blusset sammen med et par klumper koldt smør
  Lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) indtil kødet bliver hvidt og fast.
Anretning

Vend persillen ned i pastaen og servér den i dybe tallerkner med fisken ovenpå.   Dryp god olivenolie over retten og evt. et par riv parmesan. 
Pynt med persille.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?