0
Smashburger med ost, svampe og rødløgs-relish

Smashburger med ost, svampe og rødløgs-relish

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Smashburgere stammer fra en amerikansk burgerkæde af samme navn. Det specielle ved en Smashburger er, at man ikke former bøffen inden den steges, men bare laver nogle groft formede kødboller, som så trykkes flade direkte på den hede pande ved hjælp af en spartel eller en stor paletkniv.
Metoden gør, at man lynhurtigt kan lave burgere, med masser af sprød og velkrydret skorpe.  

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket oksekød
1 min.
Kødet klargøres
  1. Kødet deles ud, så der er til en burger pr. mand. 
    Form kødet til grove kødboller med hænderne, og krydr grundigt med salt og peber på alle sider. 
    Sæt kødet til side for at hvile, mens relishen forberedes.
rødløgmarkchampignonsicebergsalatolivenolie, ekstra jomfrueddike
5 min.
Relish, salat og svampe

  1. Rødløgene pilles og snittes mellemfint (omkring 3 mm) fra rod til top.
    Sauter løgene i olie på en pande ved mellem varme, til de bliver helt møre, og begynder at karamellisere. Løgene skal stege lige så stille, de må ikke branke.
    Regn med, at det tager det meste af 10 minutter alt efter hvor mange, du laver mad til. 
     
  2. Imens løgene steger, renses svampene, og de skæres i mellemfine skiver.

  3. Når løgene er møre, tilsættes omkring 1 spsk eddike pr. mand.  Lad eddiken koge helt væk, før du smager løgene til med salt, peber og sukker.
    Tag løgene op af panden, og sæt dem til side et lunt sted.

  4. Svampene steges nu på panden ved høj varme, til de er brune og har smidt vandet. Sæt svampene til side.

  5. Salaten skæres eller rives fra hinanden med fingrene, og anrettes på et fad.
    Dryp med god olivenolie og en smule eddike (balsamico eller en anden sødlig frugteddike er god).
    Salaten krydres med salt og friskkværnet peber.

  6. Tænd ovnen på 150 grader. Den skal bruges til at lune bollerne i.
hakket oksekødfarmhouse cheddar
20 min.
Kødet steges
  1.  Steg burgerne ved at lægge kødbollerne på en virkelig hed pande i lidt olie. Tryk/pres dem ned mod panden, til de har fået omkring samme omkreds som burgerbollerne.
    Måske skal du stege dem af flere omgange, idet der skal være god luft omkring bøfferne, for at de ikke skal "koge" på panden.

  2. Når bøfferne er stegt på den ene side, vendes de, og osten rives og fordeles ovenpå, så den kan nå at smelte. 
30 min.
Anretning
  1. Bollerne lunes i ovnen, flækkes og smøres med evt. ketchup og/eller mayonnaise. Bøfferne lægges i bollerne, efterfulgt af svampene og til sidst løgrelishen.

  2. Servér salaten til burgerne.

 

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?