0

Smørdampet glashvar på svampecreme med tomat og krydderurter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Læg fisken i et ildfast fad, kom lidt vand ved og læg en skive smør ovenpå hver filet. Dæk fadet med stanniol og damp fisken ved 175 grader i ca. 20 min. til den er mør.

Creme: Rens svampe og løg og hak begge dele groft. Sauter svampe og løg på en pande i lidt smør til de er let gyldne. Kom Noilly Prat og fond ved, krydr med salt og peber og lad det koge ind til det halve. Purer det hele i en foodprocessor til en fin ensartet creme. Kom det tilbage i panden, rør cremefraiche i og smag til.

Pynt: Skær cherrytomaterne i fine tern og pluk krydderurterne med fingrene.

Anretning: Serveres i dybe tallerkner. Pisk evt. cremen op med en stavblender til den skummer. Kom en skefuld svampecreme i hver tallerken, læg et stykke fisk ned i og drys med tomattern og krydderurter.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?