0

Smørristede kammuslinger i cremet gulerodssuppe med dildolie og sprøde hvidløgscroutoner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Suppe: Skræl gulerødder og bagekartoffel og skær begge dele i grove tern. Hak løget groft og sauter det klart i lidt olie. Kom gulerødder og kartofler ved og sauter videre 3-4 min. uden det tager farve. Bræk 2 af brødskiverne ned i gryden (fjern skorpen på brødet) og hæld fonden på. Læg låg på gryden og lad det simre 20 min. til grøntsagerne er møre. Blend suppen helt blød og glat, rør fløden i og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.

Dildolie: Kom dilden i en foodprocessor sammen med en smule salt og peber og sæt maskinen til at køre. Tilsæt olie til konsistensen er helt glat og let flydende.

Hvidløgscroutoner: Skær de resterende 2 skiver brød (fjern skorpen på brødet) i helt fine små tern. Smelt lidt smør på panden og rør presset hvidløg i. Vend brødternene i og rist dem let - det er vigtigt, at varmen er lav, da hvidløget ellers "brænder" og afgiver en dårlig smag. Krydr med salt og peber og bred croutonerne ud på en bageplade. Rist croutonerne færdige i ovnen ved 150 grader til de er fint gyldne.

Muslinger: Skær forsigtig et ternet mønster i kammuslingerne på begge sider - det skal kun lige være 1-2 mm dybt. Krydr dem med salt og peber og rist dem gyldne i smør ca. 2 min. på hver side (afhængig af tykkelse) til de lige er blevet hvide. Lad dem hvile tildækket 2 min.

Server suppen i dybe tallerkner, læg et par kammuslinger i midten af tallerknen, dryp med dildolie rundt om og drys med croutonerne. Giv groft brød og en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften