Røsti: Skræl kartoflerne og riv dem groft. Drys med salt og lad dem trække i 10 min. Hak 1 skalotteløg meget fint. Skyl overskydende salt af kartoflerne, pres væden væk og vend med løg og lidt peber. Varm et godt skvæt olie op på en stor pande og lav 2-3 "pandekager" af kartoflerne. Lad dem stege gyldne og sprøde på begge sider ved middel varme.
Ærter: Skær baconen i tynde strimler og rist dem let gyldne på en pande. Snit 3 skalotteløg i tern og kom dem ved. Rør løgene sammen med baconen, skru ned for varmen og lad det sautere langsomt til det er gyldent og løgene nærmest karamelliserede. Kom ærterne ved, krydr med salt og peber og varm det hele igennem.
Salat: Skyl salathovedet, dryp det godt af og bræk bladene i mundrette stykker. Pisk fløden let skummende og pisk derefter citronsaft, sukker, salt og peber i. Smag til med sukker/citron. Hæld dressingen over salaten (lige inden servering) og vendt godt rundt.
Muslinger: Dup muslingerne tørre og lav evt. et lille krydsmønster på begge sider af hver kammusling med en skarp kniv - ridserne skal ikke være mere end højst 2 mm dybe. Smelt smørret på en pande og lad det bruse helt af. Læg kammuslingerne på, krydr med salt og peber og steg dem ca. 1 min. på hver side - lidt mere hvis muslingerne er meget store. Det er vigtigt, at de ikke gennemsteges, da de bliver gummiagtige i konsistensen, hvis de får for meget.
Server gerne lidt godt brød og et glas hvidvin til retten.
Kommentarer og forslag til opskriften