0

Smørstegt hel rødtunge med skysauce og pastinakcreme

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Creme: Skræl pastinakkerne, skær dem i tern og kog dem møre i usaltet vand gerne tilsat et par persillekviste for smagens skyld. Hæld vandet fra og blend pastinakkerne med fløden, en klat smør, lidt salt og peber til en helt glat creme. Hæld cremen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, salt og peber. Hold cremen varm.

Fisk: Rens svampene og del dem i mundrette stykker. Befri tomaterne for stilk og kerner og skær tomatkødet i små tern. Hak persillen fint. Rør lidt mel med salt og peber, vend de hele flåede rødtunger deri og bank overskydende mel forsigtigt af. Smelt en god klat smør på en pande og steg rødtungerne møre og gyldne på begge sider.

Skysauce: På en anden pande ristes svampene i smør. Når de er pænt ristede tilsættes hvidvinen og saucen koges ind til det halve. Hæld hønsefonden ved, lad saucen koge op og lad den koge lidt ind. Når fiskene er stegt færdige lægges de på tallerkner og holdes varme, mens saucen færdiggøres: Stegeskyen fra fiskene hældes på panden med svampene og lige før servering vendes tomater og persille i saucen, den varmes hurtigt igennem og smages til med salt og peber.

Anretning: Fordel skysaucen over fiskene og server sammen med pastinakcremen, små kogte kartofler, en sprød grøn salat og evt. godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften