0

Smørstegt slethvar med rabarbersauce og hvide asparges i estragon/purløgscreme med sprøde brødkrummer

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauce: Snit rabarberne i 1 cm brede stykker og læg dem i en kasserolle sammen med sukker og flækket vaniljestang. Sæt det over ved lav varme og lad det simre sagte i de næste 20-25 min. til rabarberne er kogt ud, og konsistensen er som cremet sauce - rør i den et par gange undervejs. Fjern vaniljestangen og smag til med sukker.

Asparges: Skær skorpen af brødskiverne og kom resten i en foodprocessor. Kør dem til helt fine brødkrummer. Varm olien op på en pande og rist krummerne deri under omrøring til de er gyldne og sprøde. Køl dem af på køkkenrulle!

Skræl aspargeserne med en tyndskræller fra lige under hovedet og ned til roden. Fjern de træede ender ved at brække dem af. Skyl toppene grundigt. Kog dem netop møre i velsaltet vand tilsat citronsaft i 5-10 min. (afhængig af tykkelse). Tag aspargeserne op og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

Hak skalotteløget helt fint, læg det i en kasserolle sammen med vinen og lad det koge ind til en tredjedel. Tilsæt fløden og lad det simre videre til det er kogt ind til det halve. Pisk 50 g smør i saucen - en teskefuld ad gangen - og rør til sidst urterne i. Smag til med salt og peber, vend aspargeserne i saucen og varm dem kun lige igennem. Anret det hele på et flot fladt fad og drys med de sprøde krummer. Server straks!

Fisk: Vend fileterne i rugmel rørt sammen med et godt nip salt og peber og steg dem møre og gyldne i smør på en pande.

Server retten sammen med en sprød grøn salat og mørkt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?