0

Smørstegt slethvar på cremet polenta med mascarpone og krydderurter og bagte blommer med rødløg, balsamico og honning

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Blommer: Halver blommerne og fjern stenene. Pil rødløgene og skær hvert rødløg i 6 både. Læg blommer og løg tæt - og i ét lag - i en lille bradepande og dryp jævnt med balsamico, honning og olie. Sæt fadet i en 150 grader varm ovn i ca. 30 min. til de er møre og væden dampet lidt ind om blommerne. Lad dem hvile på køkkenbordet i 20 min. inden servering.

Polenta: Skyl, pluk og hak alle krydderurterne fint. Kog 9 dl vand op i en tykbundet gryde. Tilsæt 1½ spsk. smør og ¾ tsk. salt og drys polentamelet forsigtigt i under kraftig piskning. Lad det simre under omrøring i ca. 5 min. til en blød grød. Rør mascarpone, parmesan og hakkede krydderurter i, smag til og server straks.

Fisk: Dup fileterne tørre og vend dem i et tyndt lag hvedemel rørt med salt og peber. Bank forsigtigt overskydende mel af og steg fileterne gyldne og møre i en god klat smør.

Server sammen med en sprød grøn salat med rå fennikel, ærter, dild og citronvinaigrette.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?