0

Smørstegt slethvarfilet med knuste timian/hvidløgskartofler og agurke/peberrodsrelish

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rugmel

Fremgangsmåde

Relish: Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud og skær resten i små tern. Hak drueagurker, rødløg og plukket dild fint og vend det sammen med dijonsennep, 1 tsk. peberrod, 2 spsk. citronsaft, 1 spsk. honning, 1 spsk. olie, lidt salt og peber. Lad relishen trække i 5 min. og smag til med peberrod, citron, dijonsennep, honning, salt og peber.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem møre i velsaltet vand. Hæld vandet fra og hæld kartoflerne i et passende størrelse ovnfast fad, vend dem sammen med presset hvidløg, timianblade, 2 spsk. olie, salt og peber og klem hver kartoffel let mellem 4 fingre, så de knuses lidt. Dryp lidt ekstra olie over og krydr igen med lidt salt – gerne flagesalt. Sæt kartoflerne i en 225 grader varm ovn i ca. 20 min. til de er blevet flot gyldne.

Fisk: Rør rugmelet sammen med peber og et godt nip salt og vend fileterne deri. Smelt en god klat smør på en pande og steg fileterne gyldne på begge sider.

Server sammen med en rødbederåkost og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?