Sauce tartare: Bland cremefraiche, sukker, cornichoner, kapers, skalotteløg, peberrod og sennep godt sammen og smag til med salt og peber. Lad saucen trække på køl i 15 min. før servering.
Diverse: Rist rugbrødsskiverne på en brødrister til de har fået lidt skorpe, lad dem køle af og smør med et tyndt lag smør. Skyl salatbladene og slyng dem tørre. Skær ½ citron i både og skær æblet i fine tern.
Torskerogn: Hæld 1½ liter vand i en gryde sammen med hele peberkorn, laurbærblade, ½ citron og 2 tsk. salt. Kog det op og læg torskebukserne i lagen. Skru ned for varmen og lad dem simre i ca. 30 min. (til de føles faste ved tryk). Tag bukserne op, lad dem hvile i 15 min. og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Smelt en god klat smør på en pande og lad det bruse af. Læg rognskiverne på, krydr med salt og peber og steg dem gyldne ved middel varme.
Anretning: Læg en skive rugbrød på hver tallerken, top med salatblade og skiver af torskerogn. Kom en god skefuld sauce tartare oven på, drys med æbleternene og pynt med citron og dild.
Server straks sammen med ovnbagte rodfrugtfritter og en god kålsalat.
Kundekommentarer ()