0

Smørstegte søtunger med sauté af chorizo, svampe, radicchio og timian og cremede gnocchi med tomat og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Søtunger, Hvedemel, Sulfitter, Hvede, Nødder, Mælkeprodukter, Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Gnocchi: Hak løg og hvidløg fint og sauter dem gyldne i olie på en pande. Klip de soltørrede tomater i tynde strimler og læg dem på panden sammen med hakkede tomater, 1 spsk. sukker, salt og peber og lad det simre til tomaterne er kogt ind og ikke længere er vandede. Kog imens gnocchierne i letsaltet vand (som anvist på emballagen). Rør fløden i, kog sammen til en cremet konsistens og smag til. Løft gnocchierne direkte fra kogevandet over i saucen, tilsæt ½ bundt grofthakket basilikum og vend det hurtigt rundt. Drys med resten af basilikummen og server straks sammen med friskrevet parmesanost.

Sauté: Skær chorizoen i små fine tern. Rens svampene og del dem i mindre bidder. Halver radicchioen, fjern stokken og snit bladene i tynde strimler. Rist chorizoen let gylden i lidt olie, tilsæt svampene og rist videre til væden er fordampet. Rør radicchio og timian i og sauter til salaten er blød og mør. Smag til med ca. 1 spsk. balsamico, 1 tsk. sukker, salt og peber.

Fisk: Dup søtungerne tørre og vend dem i mel rørt sammen med et godt nip salt og peber. Steg søtungerne på en pande i lige dele smør og olie til de er gyldne og møre på begge sider. Anret dem på et varmt fad, fordel sautéen over og server straks.

Server sammen med en sprød grøn salat og lækkert ciabattabrød.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?