0
Socca med stegt ny grønkål, syrlig fennikel og græskarkerner

Socca med stegt ny grønkål, syrlig fennikel og græskarkerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kikærtemelolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Socca

Pisk kikærtemelet med 1 dl vand og 1 spsk. olie pr. person. Dejen skal have konsistens som en pandekagedej, så tilføj evt. lidt mere vand hvis det er nødvendigt. Krydr med lidt salt, og lad dejen hvile til senere.

fennikel med topbredbladet persillelimegrønkål
5 min.
Grønt

Skyl fennikel og grønkål.

Fjern de groveste stilke på kålet, og snit bladene fint med en kniv. 

Skær fennikel i lidt større mundrette bidder. Vend fennikel med lidt limesaft og godt med fintrevet limeskal i en skål.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint.

græskarkernerbredbladet persillekikærter i vand
15 min.
Kål

Varm en stor gryde op ved høj varme, og tilsæt en smule olie. Steg kål og græskarkerner i 3-4 min., til kålet bliver mørt og tager lidt farve i kanterne.

Dræn kikærterne, tilsæt dem til kålet, og lad dem varme med et minuts tid. Tag gryden af varmen, og vend persillestilke og -blade ned i. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. et par dråber olivenolie.

25 min.
Socca

Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Hæld ca 1/2 dl soccadej i panden, imens den tippes rundt, så dejen spredes ud på hele panden. Steg i ca. 1 min., til dejen får en mørk overflade. Vend dejen over på den anden side, og steg i ca. 30 sek. Overfør soccaen til en kurv med et viskestykke, som foldes rundt om, så den holder sig lun.

30 min.
Anretning

Anret socca'erne med en god klat yoghurt, den stegte kålblanding og de marinerede fennikel. 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.