Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger!
Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Del fisken i portionsstykker, krydr dem med salt og peber, og kom fisken på et størrelsesmæssigt passende stykke bagepapir.
Riv lidt limeskal over, og pres ca. halvdelen af limesaften over. Fordel halvdelen af den søde chilisauce over, og massér det hele godt ind i fisken. Lad den hvile til senere.
Skræl gulerødder, og skær dem i fine strimler på et mandolinjern. Skær også kålen, så tyndt du kan på samme mandolinjern.
Kom kål og gulerødder i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug med dine hænder salten ind i kål og gulerødder, og lad det trække i 5-10 min.
Hæld den smule vand fra, der måtte være løbet fra ved saltningen, og vend nu med krydderiblandingen og mayonnaise.
Smag slaw'en til med salt, peber, lidt sukker samt lidt lys eddike.
Tænd airfryer på 200 grader eller dit varmeste program.
Bag fisken til den netop er gennembagt og gylden (hos mig tager det 4-5 min.). Pensl halvvejs med det sidste chilisauce.
Fif: Kom gerne fisken på en smule bagepapir eller i en papirform, således at du kan opsamle den væde der løber fra, den smager skønt at hælde over risene.
Som vist på billedet!
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%
Kundekommentarer ()