0
Sød chili bagt kullerfilet med coleslaw og ris

Sød chili bagt kullerfilet med coleslaw og ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Kog rigeligt vand op med lidt salt i. Kom ris i når vandet koger - sæt låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8-9 min. hældes vandet fra - på med låget igen, skru ned på 1 og lad risene trække 5-10 min. Voilà perfekt fluffy ris HVER GANG! 

kullerfilet uden skindSød chilisaucelime
2 min.
Fisk marineres

Del fisken i portionsstykker og krydr dem med salt og peber. Kom fisken på et størrelsesmæssigt passende stykke bagepapir. Riv lidt limeskal over og pres ca halvdelen af saften over. Fordel den søde chilisauce over og masser det hele godt ind i fisken. Lad den hvile til senere. 

hvidkålcoleslaw krydderimayonnaise
10 min.
Coleslaw:

Skræl gulerødder og skær dem i fine strimler på et mandolinjern. Skær også kålen så tyndt du kan på samme mandolin. Kom kål og gulerødder i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug med dine hænder salten ind i kål og gulerødder og tal det trækker 5-10 minutter. Hæld den smule vand fra der måtte være løbet fra ved saltningen og vend nu med krydderiblandingen og mayonnaise. Smag slaw'en til med salt, peber, lidt sukker samt lidt lys eddike. 

kullerfilet uden skindSød chilisauce
20 min.
Fisk i airfryer

Tænd airfryer på 240 grader eller dit varmeste program. Bag fisken til den netop er gennembagt og gylden. Pensl halvvejs med det sidste chilisauce. 

25 min.
Anretning:

Som vist!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?