0
Sød og krydret Panda express kylling med squash og svampe på nudler

Sød og krydret Panda express kylling med squash og svampe på nudler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Panda express er en amerikansk-asiatisk restaurantkæde, som især er populær hos børnefamilier da retterne er forholdsvis mildt krydrede, så selv små munde kan være med.  Denne P.E.-ret med kyllingebryst er sød/salt og fyldt med umami fra ristet sesam og tamari soya. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kyllingebryst uden skindhvidløgbrun mark-champignoningefærsquashporrenudler
1 min.
Klargøring

Start med at sætte en gryde vand over til at koge nudlerne i.
Når vandet koger, tilsættes salt og nudlerne koges i ca. 4 minutter. Nudlerne drænes og skylles hurtigt under koldt vand. Dræn dem grundigt, og vend lidt olie - gerne sesamolie, for at de ikke skal klistre sammen.

Squashen skylles og skæres i rustikke, mundrette bidder.

Champignons deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.

Kyllingebrysterne skæres i mundrette strimler og herefter vendes strimlerne i en tsk. maizena, majsstivelse eller kartoffelmel pr person.  Hvis du ikke har nogen af delene, undlader du det bare.

Ingefæren rives fint - det er ikke nødvendigt at skrælle den først.

1-2 fed hvidløg pr. person hakkes fint.

Porre soigneres og snittes fint.  Lav to bunker: en med det grønne og en med det hvide.

sesamfrø
15 min.
Ristet sesam

Rist sesamfrøene på en tør pande og knus dem let i en morter sammen med lidt salt.

20 min.
Samling af retten

Varm en wok eller en god, tung pande op til den næsten ryger, og lynsteg kyllingen et par minutter til den begynder at blive gylden. Kyllingen tages op og stilles til side.

Panden varmes op igen og svampene steges.  Prøv at lade være med at "rumstere" for meget med svampene - de må gerne få lidt brune stegepletter, det forstærker bare deres smag.  Svampene kommer over til kyllingen.

Panden varmes op igen og squashen steges på samme måde - den må også godt få heftig varme, og blive lidt brun i hjørnerne.

Når squashen næsten er stegt færdig, kommer hvidløg og ingefær ned på panden og steger et minut.
Tilsæt kødet, svampene og det hvide af porerne og lad stege kort.

Til sidst hældes ca. 2 tsk honning eller sukker ned i panden efterfulgt af soya og 1-2 spsk. vand pr. person, samt de ristede sesam.

Rør kort rundt og hæld kød og grøntsager over i en serveringsskål eller fad. Panden varmes op igen, og nudlerne varmes kort i panden.

Servér med det grønne fra porren drysset over.  

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?