0

Skærising med citron/persillesauce, kapers og kartoffelmos med peberrod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Bland hvedemelet med lidt salt og peber. Dup fiskene tørre og vend dem i melet – bank overskydende mel af. Steg fiskene i olie ved god varme og tag dem forsigtigt af panden.

Sauce: Brun de 75 g smør i en lille gryde og tilsæt citronsaft (brug en mængde efter behag) og friskhakket persille.

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kog dem møre i usaltet vand. Mos dem godt, men uden at purere dem helt – der må godt være lidt klumper i. Bland æggeblomme, sødmælk og 1 spsk. smør i og smag til med friskrevet peberrod, salt og peber.

Servering: Sæt en stor skefuld kartoffelmos på midten af hver tallerken og bred det ud i en ca. 12 cm stor cirkel. Læg en hel fisk ovenpå og drys med kapers. Hæld saucen over fisken og server straks.

Kommentarer og forslag til opskriften