Salat: Skræl gulerødderne og fjern skallen på mangoen. Lav tynde strimler af gulerod, mango og squash med en kartoffelskræller og snit sukkerærterne i tynde strimler på langs. Pisk presset hvidløg, finthakket chili, saft af 1½ lime, honning og 1 spsk. olie sammen. Smag til med limesaft, salt og peber og vend forsigtigt grøntsager og mango deri.
Tun: Pensl tunbøfferne med et tyndt lag soja, lad dem hvile 2 min. og giv dem endnu et lag. Lad dem igen hvile 2 min., pensl så med et tyndt lag olie og krydr med lidt friskkværnet peber. Varm en grillpande godt op og grill bøfferne 2-4 min. på hver side (afhængig af tykkelse) til de har fået flotte striber - men stadig er røde i midten. Tag dem af panden og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Anretning: Bred salaten ud på en stor tallerken, læg skiver af tun ovenpå og drys med grofthakkede peanuts og friskhakket koriander.
Server straks sammen med en aioli eller avokadocreme og masser af godt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften