Fisk: Pisk 4 spsk. olie, soja, ingefær, rørsukker, limesaft og peber godt sammen. Kom tunen i en plastikpose, hæld marinaden over og ryst let. Luk posen godt og læg den på køl 30-45 min. Tag bøfferne op af marinaden og dup dem tørre. Varm en grillpande godt op og grill tunen 1-3 min. på hver side alt efter tykkelse – de må endelig ikke få for meget, ellers bliver de tørre.
Mayonnaise: Skold og smut mandlerne, dup dem helt tørre og mal dem til mel i blenderen. Tilsæt vand lidt ad gangen og blend til massen er ensartet og cremet.
Pisk æggeblommer, sennep, citronsaft, salt og peber sammen. Hæld olie i i en tynd stråle under konstant piskning til konsistensen er tyk og cremet. Rør mandelmasse og mayonnaise sammen og smag til med salt og citronsaft.
Salat: Skyl salaterne grundigt og dryp dem rigtig godt af. Vend dem med 1 spsk. olie, vineddike og evt. sesamolie lige inden anretning.
Anretning: Fordel salaterne på tallerkner. Skær hver tunbøf i 3 stykker med skrå snit ind igennem bøffen. Læg dem ovenpå salaten, så man kan se den rosa kerne. Top med en god skefuld mandelmayonnaise, krydr med sort peber og server straks med ovnbagte kartoffelbåde til.
Skånsomt fanget tun i meget høj kvalitet
Denne tun er i en klasse for sig, når det gælder smag, konsistens og kvalitet. Fanges med stang og line i farvandet omkring Azorerne, hvor producenten Santa Catarina med afsæt i lokale råvarer tilbereder og pakker tunfisken.
Vores tun er fanget vha. stang- og linefiskeri er en naturskånsom metode, der bedst beskrives som én mand, én krog og én tunfisk. Et ordsprog der understreger Santa Catarinas store fokus på bæredygtighed og håndværk. Stangfiskeri er den mest naturskånsomme måde at fiske efter tun på.
Ved at fange tunfisk på stang og line sørger de lokale fiskere på Azorerne for at bestanden ikke bliver udpint, og at den skadelige bifangst som normalt forbindes med, industrielt tunfiskeri, helt undgås. Tunarten skipjack, er, en hurtigt voksende art der ikke er truet af overfiskning, og som samtidigt har et naturligt lavt indhold af tungmetaller.
Kommentarer og forslag til opskriften