
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader.
Skrub kartofler og gulerødder grundigt, og fjern toppen af gulerødderne.
Halvér kartofler og løg, og gnid løg, kartofler og gulerødder med lidt olivenolie, salt og peber.
Bag dem i et ildfast fad i ca. 20-25 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.
Rør yoghurten med krydderblandingen, og smag til med lidt salt.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, og krydr med salt og peber.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie.
Læg fisken på panden, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sek. af stegningen.
Steg fisken i alt ca. 3-4 min på den ene side, vend den herefter, og steg den ca. 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Anret grøntsagerne fra ovnen på en tallerken sammen med de skyllede radiser.
Riv citron fint henover, kom fisken på siden og en god klat yoghurt ved.
Slut evt. af med at komme lidt citronsaft på fisken.
Indeholder:
25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften