0
Sommerkrebinetter med lune agurker i fløde og dild, dampet spidskål og nye kartofler

Sommerkrebinetter med lune agurker i fløde og dild, dampet spidskål og nye kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Inden du går i gang.

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang.
Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter.
Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.

 

 

hakket grisekødægrasp
1 min.
Krebinetterne formes og paneres.

Grisekødet formes til krebinetter (ligesom hakkebøffer), og vendes grundigt i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.
Lad krebinetterne ligge på en rist eller på bagepapir og tørre lidt, til de skal steges.

små kartoflerspidskålagurkdild
10 min.
Kartoflerne koges og grøntsager snittes

Kartoflerne skylles eller skrabes grundigt, og sættes over at koge i saltet vand tilsat dildstilkene. Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra, og de holdes lune i gryden. 

Spidskålen deles i 4-8 stykker på den lange led.

Agurkerne halveres, og skæres i skrå rustikke skiver.

Dilden plukkes, og hakkes groft. Gem et par fine kviste til anretning.

spidskålsukkersaltsmør
15 min.
Spidskålen dampes

Spidskålen dampes i 5-10 min. under låg i en bred sauterpande eller gryde sammen med en smørklat, en smule vand, salt og lidt sukker.

 

hakket grisekødagurkfløde 38% (piskefløde)dild
20 min.
Krebinetterne steges.

Krebinetterne steges i en blanding af smør og olie, krydres og sættes til side. Hvis man vil have pandedyp, smelter man nu mere smør på panden, og hælder det op i en smørkande.

Panden fra krebinetterne tørres af med køkkenrulle, og agurkerne steges stille i en smørklat et minuts tid.

Tilsæt så fløde, salt og masser af peber, og kog ind, til fløden er tyknet til en tyk sauce omkring agurkerne.
Vend dilden ned til agurkerne, og servér.

 

30 min.
Anretning

Anret krebinetter og grøntsager på fade, og giv agurkerne til, eller lav tallerkenanretninger som vist på billedet.

~Velbekomme ~ 

 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.