0

Sommersuppe med dampede rødspætteruller og basilikum/pistaciepesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pesto: Pluk basilikummen og kom bladene i en foodprocessor sammen med 1 fed pillet hvidløg, pistaciekerner, parmesanost, lidt salt og peber. Sæt maskinen i gang og tilsæt olie i en jævn stråle til konsistensen er tyk, cremet og ensartet. Smag til med salt og peber og lad pestoen trække frem til servering.

Suppe: Rens forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Pil 2 fed hvidløg og hak dem fint. Skrub kartoflerne og skær dem i tern på godt 1 cm. Sauter kartoflerne i 5 min. i lidt olie uden de tager farve. Tilsæt forårsløg og hvidløg, krydr med salt og peber og sauter videre til forårsløgene er bløde. Hæld fonden på og kog suppen op. Snit imens de brede bønner i 1 cm brede stykker med et langt skråt snit, skær squashen i tern og tomaterne i kvarte. Kom bønner og squash i suppen når den koger og lad det hele simre i 5 min. til kartoflerne netop er møre. Rør tomater og drænede cannellinibønner i suppen, lad den simre i yderligere 5 min. og smag til.

Fisk: Krydr fileterne let med salt og peber, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Hæld hvidvinen i, dæk fadet til med stanniol og damp fileterne i 12-15 min. ved 200 grader til de lige netop er møre.

Anret suppen i flotte dybe tallerkener toppet med fisken og dryppet med pesto.

Server sammen med masser af godt brød (gerne ristet) og en sprød grøn salat med avokado, rødløg og cremet sennepsvinaigrette til.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?