0
Somun med gyrosstegt gris, hjertesalat, oliven & sprøde fritter

Somun med gyrosstegt gris, hjertesalat, oliven & sprøde fritter

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Græsk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Tænd ovnen:

Afhængig af opvarmnings hastigheden på din ovn kan du måske med fordel tænde ovnen på 225 grader allerede nu! 

bagekartoflergyroskrydderi
2 min.
Stegte kartofler:

Skrub eller skræl kartoflerne, og del dem i 6-8 både hver. Udvand bådene i rindende koldt vand i 5 min. Giv dem et opkog i rigeligt godt saltet vand i ca. 3-4 min. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe helt af. Vend dem rundt med olivenolie, og krydr med 1/3 af gyroskrydderierne, salt og masser af sort peber. Kom kartoflerne på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag). Steg dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er lækkert sprøde og gyldne. Vend et par gange undervejs.

grisekød i tynde skiverhvidløggyroskrydderi
10 min.
Gyros:

Rist kødet grundigt af i en tykbundet gryde eller pande i lidt neutral olie og smør. Når det er brunet godt og grundigt af, tilsættes hakket hvidløg som ristes med i 2-3 min. Tilsæt derefter de sidste 2/3 af gyros krydderierne, og rist igennem igen. Tilsæt oliven skåret i skiver, og smag til med salt og peber.

creme fraiche 38%
35 min.
Dressing:

Rør creme fraichen med lidt sukker, salt og peber, og lad den gerne trække 15 min.

rødløgtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailstore pita / somunhjertesalat
45 min.
Anretning:

Skyl hjertesalaten, og skær den rustikt ud. Skyl tomater, skær dem i halve, pil løget, og snit det fint. Bag pitabrødene ved 225 grader i 1-2 min. Skær et hul i toppen, og fyld hver pita med gyroskød, tomater, dressing, hjertesalat og fintsnittede rødløg. Server med de sprøde fritter.

Fif: Brug resten af dressingen som dip til kartoflerne.

 

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?