0
Somun med harissa-gris, sprøde kartofler & rødkålscoleslaw

Somun med harissa-gris, sprøde kartofler & rødkålscoleslaw

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Stegte kartofler:

Skrub og skyl kartoflerne og del dem i både. Giv dem et opkog i rigeligt godt saltet vand i ca. 4-6 minutter, dræn vandet fra og lad dem dampe helt af. Vend kartoflerne rundt med godt med olivenolie og krydr med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag!). Steg dem i en forvarm ovn ved 225 grader til de er lækre sprøde og gyldne. Drys med salt.

rødkålcoleslaw krydderigulerøddergræsk yoghurt, 10%
10 min.
Rødkålscoleslaw

Riv eller skær gulerødder i julienne på et mandolinjern. Snit spidskål, så fint du kan. Kom det snittede kål og gulerødderne i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug saltet ind i kålen/gulerødderne med hænderne, og lad kålen stå i 5-10 min. Vend den letsaltede kål med lidt lys eddike, krydderiblandingen samt en smule af yoghurten. Smag til med salt, peber og lidt sukker. 

Sous vide, mør grisenakkeharissa
15 min.
Harissa-gris

Kom det sousvide-tilberedte kød, og al den saft der ligger derved, i en kasserolle med en smule vand i bunden. Lad kødet simre under låg i 5-10 minutter, mens du passer på, det ikke brænder på. Skil kødet i tråde med 2 gafler. Tilsæt lidt harissa (pas på det er HOT - så smag dig frem). Smag til med salt og peber.

store pita / somun
25 min.
Somun

Lun pita i den 225 grader varme ovn i 2-3 minutter. 

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning:

Riv kødet fra hinanden med 2 gafler, ligesom til pulled pork. Fyld pita med gris og coleslaw, og spis kartofler til. Tilfør evt. ekstra harissa efter smag - spis det sidste yoghurt til. 

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?