0
Somun med pulled pork med harissa og coleslaw med nye gulerødder og rødt spidskål

Somun med pulled pork med harissa og coleslaw med nye gulerødder og rødt spidskål

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Du skal normalt starte i god tid, hvis du vil servere pulled pork, men her har vores slagter gjort arbejdet for dig. Kødet leveres i en vacumpose, hvor det er tilberedt sous vide.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sous vide, mør grisenakkeharissapaste
1 min.
Pulled pork

Tænd ovnen - gerne fuld skrald + 250 grader. 

Kom vacuumposen med kød i en skål, og dæk med brandvarmt vand i 5 min. Tag posen op, klip hul, og hæld saften fra (skal bruges til kartoflerne).

Vend pulled pork med lidt god olivenolie, og sæt kødet i ovnen i 15-20 min. på hver side. De sidste 5-8 min. pensles ad flere omgange med lidt harissa rørt med god olivenolie.

kartoflerrødt spidskålgulerøddergræsk yoghurt, 10%pita / somun
5 min.
Grøntsager og Somun

Skrub eller skræl kartoflerne grundigt, og skyl dem.  Halver kartoflerne, og kom dem i et ildfast fad eller bradepande med bagepapir i bunden. Vend kartoflerne i god olivenolie, salt og peber samt væden fra kødet. Lad kartoflerne bage i ovnen i 20-30 min., til de er møre og gyldne - vend gerne rundt et par gange undervejs. 

Snit spidskålen, så fint du kan, og skræl og riv gulerødderne på den grove side af råkostjernet eller i din foodprocessor. Læg kål og gulerødder i en frysepose med coleslaw krydderierne, og hæld 1 spsk. lys eddike, 1 spsk. sukker pr. person og godt med sort peber deri. Slå en knude på posen, vend den godt rundt, og lad indholdet trække lidt.

Lige inden servering vendes kål, gulerødder og saften fra posen sammen med yoghurt. Smag til med salt og peber.

Fugt pita/Somun med lidt vand, og varm dem i ovnen, til de er gyldne.

30 min.
Anretning

Riv kødet fra hinanden med 2 gafler, til du får pulled pork. Fyld pita/Somun med pulled pork og coleslaw, og spis kartofler til. Tilføj evt. ekstra harissa efter smag.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?