0
Pitabrød med sriracha stegte mørksej-nuggets & peanut-satésauce

Pitabrød med sriracha stegte mørksej-nuggets & peanut-satésauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten, Soja, Sennep, Fisk, Selleri, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødderagurktomater
1 min.
Grønt tilbehør:

Skyl alle grøntsager grundigt. Skræl og riv gulerødder. Skær tomat og agurk i tern, krydr med salt og peber, og vend med lidt lys eddike, salt, peber og sukker. Lad det trække til senere. 

Sriracha saucekokosmælkpeanutbutter
10 min.
Peanut-satésauce

Kog kokosmælk op med peanutbutter og en smule srirachasauce (eller anden chilisauce - pas på den er stærk!). Kog ind til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og sukker. Juster evt. balancen med lidt citronsaft eller lys eddike.

mørksejfilet uden skindraspSriracha sauce
25 min.
Fisk:

Del fisken i små bidder på 2-3 cm. Krydr fisken med salt og peber og ca. halvdelen af srirachasaucen. Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med sammenpisket æg, og vend dem til sidst i rasp. Friter nuggets i masser af neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

NB. Fisken kan også steges på en pande i halvt olie/smør.

pita / somun
35 min.
Somun / pita:

Fugt pitabrødene med lidt koldt vand, og lun dem i ovnen ved 250 grader i 2-3 min. Eller rist dem på en brødrister.

Sriracha sauce
40 min.
Anretning:

Sæt det hele på bordet, og lav saml-selv pita som på billedet her - server det sidste  srirachasauce i en skål til individuel justering af styrke. 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?