Skyl alle grøntsager grundigt. Skræl og riv gulerødder. Skær tomat og agurk i tern, krydr med salt og peber, og vend med lidt lys eddike, salt, peber og sukker. Lad det trække til senere.
Kog kokosmælk op med peanutbutter og en smule srirachasauce (eller anden chilisauce - pas på den er stærk!). Kog ind til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og sukker. Juster evt. balancen med lidt citronsaft eller lys eddike.
Del fisken i små bidder på 2-3 cm. Krydr fisken med salt og peber og ca. halvdelen af srirachasaucen. Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med sammenpisket æg, og vend dem til sidst i rasp. Friter nuggets i masser af neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.
NB. Fisken kan også steges på en pande i halvt olie/smør.
Fugt pitabrødene med lidt koldt vand, og lun dem i ovnen ved 250 grader i 2-3 min. Eller rist dem på en brødrister.
Sæt det hele på bordet, og lav saml-selv pita som på billedet her - server det sidste srirachasauce i en skål til individuel justering af styrke.
Kundekommentarer ()