0
Pitabrød med sriracha stegte mørksej-nuggets & peanut-satésauce

Pitabrød med sriracha stegte mørksej-nuggets & peanut-satésauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
gulerødderagurktomater
1 min.
Grønt tilbehør:

Skyl alle grøntsager grundigt. Skræl og riv gulerødder. Skær tomat og agurk i tern, krydr med salt og peber, og vend med lidt lys eddike, salt, peber og sukker. Lad det trække til senere. 

sriracha saucekokosmælkpeanutbutter
10 min.
Peanut-satésauce

Kog kokosmælk op med peanutbutter og en smule srirachasauce (eller anden chilisauce - pas på den er stærk!). Kog ind til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og sukker. Juster evt. balancen med lidt citronsaft eller lys eddike.

mørksejfilet uden skindraspsriracha sauce
25 min.
Fisk:

Del fisken i små bidder på 2-3 cm. Krydr fisken med salt og peber og ca. halvdelen af srirachasaucen. Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med sammenpisket æg, og vend dem til sidst i rasp. Friter nuggets i masser af neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

NB. Fisken kan også steges på en pande i halvt olie/smør.

pita / somun
35 min.
Somun / pita:

Fugt pitabrødene med lidt koldt vand, og lun dem i ovnen ved 250 grader i 2-3 min. Eller rist dem på en brødrister.

sriracha sauce
40 min.
Anretning:

Sæt det hele på bordet, og lav saml-selv pita som på billedet her - server det sidste  srirachasauce i en skål til individuel justering af styrke. 

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK