Skyl alle grøntsager grundigt. Skræl og riv gulerødder. Skær tomat og agurk i tern, krydr med salt og peber, og vend med lidt lys eddike, salt, peber og sukker. Lad det trække til senere.
Kog kokosmælk op med peanutbutter og en smule srirachasauce (eller anden chilisauce - pas på den er stærk!). Kog ind til en cremet konsistens, og smag til med salt, peber og sukker. Juster evt. balancen med lidt citronsaft eller lys eddike.
Del fisken i små bidder på 2-3 cm. Krydr fisken med salt og peber og ca. halvdelen af srirachasaucen. Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med sammenpisket æg, og vend dem til sidst i rasp. Friter nuggets i masser af neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.
NB. Fisken kan også steges på en pande i halvt olie/smør.
Fugt pitabrødene med lidt koldt vand, og lun dem i ovnen ved 250 grader i 2-3 min. Eller rist dem på en brødrister.
Sæt det hele på bordet, og lav saml-selv pita som på billedet her - server det sidste srirachasauce i en skål til individuel justering af styrke.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften